Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gyors segítség kellene!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
452
n/2*{28+(n-1)*3} az n az ismeretlen amit keresünk valaki részletesen levezetné nekem a megoldást? Köszönöm a válaszokat!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
n/2*{28+(n-1)*3} /zf.
n/2*{28+3n-3} /öv.
n/2*{3n+25} /zf.
3n^2/2+25n/2 /*2
3n^2+25n

ennyire le tudtam egyszerűsíteni, de ebből nem lehet megállapítani az n-t. Nem hagytál le valahol egy egyenlőségjelet?

rendben, köszi. öv. és zf. nem változtat a 850-en, így onnan folytatom.

850=3n^2/2+25n/2 /*2
1700=3n^2+25n /25
68=3n^2+n /3
22,666...=n^2+n /gyökvonás
kb. 4.76=2n /2
kb. 2.38=n

bocsi, ha nem lett jó, nem vagyok benne 100%-ig biztos.
Módosítva: 5 éve
0