Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
647
kerékpár türa

x/4+6+(3x/4-6)*1/3+2+44=x
x= 100km

levezetéssel kellene.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, egyenlet, szövegesfeladat
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Helyettesíts be, ha tudod, hogy x=100

100/4+6+(3*100)/(4-6)*1/3+2+44=100
100/4+6+300/(-2)*1/3+2+44=100
25+6-150*1/3+2+44=100
77-50≠100
27≠100

x nem lehet 100-al egyenlő...

UI. Így utólag, gondolom neked jött ki az x=100

x/4+6+(3*x)/(4-6)*1/3+2+44=x
0,25x+6+(3x/-2)*1/3+2+44=x /*3
0,75x+18+(3x/-2)+6+132=3x
3x/-2 = -1,5x

0,75x+18-1,5x+6+132=3x
-0,75x+156=3x /+0,75x
156=3,75x
41,6 = x


1