Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
688
Számítsuk ki egy 10 cm sugarú kör 5π/12 (rad) nagyságú középponti szögéhez tartozó körcikk kerületét és területét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
A központi szög: alfa= (5×180 fok)/12=75 fokos, az ívhossz ezért: i=(r×pi×alfa)/180 fok=(10×pi×75 fok)/180 fok=13,09 cm-es nagyságú. A kerület a két sugár összegéből és az ívhossz összegéből áll, ezért: K=2×r+i =2×10+13,09=33,09 cm. A terület pedig: T=(r×i)/2=(10×13,09)/2=65,45 cm2-nyi lesz. :)

Remélem így már jól érthető lett! :)
1

nagyon köszönöm!
0