Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika Házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
2405
Mekkora sebességre gyorsul fel vákuumban, U=500 V feszültség hatására az m= 10^-5 g tömegű, Q= 10^-8 C elektromos töltésű, eredetileg nyugvó részecske? Mekkora a térerősség, ha a megtett út 20 cm és homogén a mező?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A tér Q·U munkát végez a töltésen:
Q·U = 1/2·m·v²
v = √(2QU/m) = ...

Homogén mezőben állandó a térerősség, ezért az erő is állandó: F=Q·E
Az erő munkája F·s
Tehát:
Q·U = F·s = Q·E·s
E = U/s = ...
Ne felejtsd el méterbe átváltani az utat.


Módosítva: 9 éve
1