Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Függvények

Főoldal » Középiskola » Matematika
2456
Válassza ki az alább felsorolt, a valós számok halmazán értelmezett függvények közül a páros
függvényeket!
A) a(x) = 3x2 B) b(x) = x3 C) c(x) = | x | D) d(x) = 4x + 2
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Egy függvény akkor páros, ha tengelyesen szimmetrikus az y tengelyre.
3·x² és az |x| a páros
0