Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Feleletválasztós

Főoldal » Középiskola » Fizika
547
Egy távirányító V 10 -on történő táplálásának érdekében egy diák sorba köt öt darab azonos, egyenként
V2 = E elektromotoros feszültségűés elhanyagolható belsőellenállású elemet. Figyelmetlenségből a diák nem
kötötte helyes polaritással be az összes elemet. Megmérve az így kapott telep eredő elektromotoros
feszültségét, a diák V6 értéket kap. Azért, hogy a telep helyesen működjön, a diáknak meg kell változtatnia a
telep egy bizonyos számú elemének a polaritását. Eza szám:
a.1 b. 2 c.3 d.5
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Ha két szomszédos közül az egyik fordítva van bekötve, akkor a kettőnek az együttes feszültsége 0 V. Ezért mivel 4 volttal kevesebb a feszültség, 2 elem volt fordítva bekötve.

(Egyébként magyarul hátulra írjuk a voltot, szóval nem V10, hanem 10V, stb. És nem is V2=E, hanem E=2V)
0