Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! Szükségem lenne egy kis segítségre

Főoldal » Középiskola » Matematika
504
1.) Egy körgyűrű külső és belső körének sugarai: 15 cm és 10 cm. Mennyi a körgyűrű területe?
2.)Egy körgyűrű belső körének sugara 8,5 cm, vastagsága 1,5 cm. Mennyi a területe?
3.) Egy szimmetrikus trapéz alapjai: 130 cm és 85 cm. Területe 6450 cm2. Mekkora a magassága?
Köszönöm a válaszokat előre is.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.) R=15 cm
r=10 cm
T=R²×π-r²×π=15²×3,14-10²×3,14=225×3,14-100×3,14=706,5-314=392,5 cm²

2.) Ezt nem tudtam.

3.) a=130 cm
c=85 cm
T=6450 cm²
m=?
T=(a+c)×m:2
6450=(130+85)×m:2
6450=215×m:2 /×2
12900=215×m /:215
60=cm
1