Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!

Főoldal » Általános iskola » Fizika
1369
0,5 kW= W?
7200 W= kW?
10,5 MW= kW= W?

A ló 4500 J munkát végez 60 másodperc alatt. Mekkora a teljesitménye?




A centrifuga teljesitménye 150 W. Mennyi munkát végez 300 másodperc alatt?



Az olajsutovel 0,5 oráig sutotte a hust a szakács. A hőmennyiség 3240 kJ volt. Mekkora az olajsuto teljesitménye?




Horváth Ernő matematika fizika szakos tanár 1910 ben repulogépett épitett. A gép motorja 17, 6 kW teljesitményű volt. Mennyivel nő a viz belső energiája?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
0,5 kW= 500 W
7200 W= 7,2 kW
10,5 MW= 10500 kW= 1050000 W

1.
4500/60=75 Watt
75 watt a teljesítménye

2.
150*300=45000 J munkát végez

3. 3240/2=1620 kJ=1620 kW


-1