Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS matematika 5

Főoldal » Általános iskola » Matematika
341
Csatoltam a feladat képet. SOS be kellene. Előre is köszönöm a válaszokat.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Csatoltam képet.
-1

d=16 cm
r=d/2=16/2=8 cm
a=16 cm

Vh=r²×π×a=8²×3,14×16=64×3,14×16=3215,36 cm³
Vg=4×r³×π/3=4×8³×3,14/3=4×512×3,14/3=2143,57 cm³
Hulladék: Vh-Vg=3215,36-2143,57=1071,79 cm³
Ag=4×r²×π=4×8²×3,14=4×64×3,14=803,84 cm²
1