Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS matematika 1

Főoldal » Általános iskola » Matematika
407
Csatoltam a feladat képet. SOS be kellene. Előre is köszönöm a válaszokat. (A 3 és a 4 feladat kellene.)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
3.
a) hamis
b) hamis
c) igaz
d) hamis
e) igaz
f) hamis
g) hamis
h) hamis

4.
a=5 cm
x=6 cm

A=Ta+Tp=25+60=85 cm²
Ta=a²=5²=25 cm²
Tp=n×a×x/2=4×5×6/2=120/2=60 cm²
0

4.
A gúla egy olyan test, amelynek alapja egy n-oldalú sokszög, palástja pedig n darab háromszögből áll. Ezeknek a háromszögeknek van egy közös csúcsuk, ami nincs rajta az alap síkján.
A gúlát az alaplapját alkotó sokszög alapján nevezzük el. Például: háromszög alapú gúla, négyzet alapú gúla.
Ha egy gúla alaplapja szabályos sokszög és csúcsának az alaplapra eső merőleges vetülete a sokszög középpontjában van, akkor a gúlát szabályos gúlának nevezzük.
Nem tudom, hogy így mennyire érthető, de remélem azért hasznodra lesz.
0