Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szabad esés

Főoldal » Középiskola » Fizika
2628
Egy 2 kg tömegű test szabadon esik 4m magasról. Mekkora a lendülete az elejtés és a földetérés pillanatában? MI okozta a lendületváltozást?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Az elejtés pillanatában a lendület 0.

Ha 4 m magasról szabadon esik akkor v= (2s*g) =8,94 m/s sebességgel fog földet érni.
Ekkor a lendülete I=m*v= 2kg*8,94 m/s=17,88kg*m/s.
A lendületváltozást a gravitációs mező okozta.
0