Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Az elektromos vízforralón mért áramerősség 4A, 120 V feszültségnél. Határozzuk meg a forraló spiráljának fajlagos ellenállását ,ha annak hossza 18m, a keresztmetszetének a területe 0,24 mm2

Főoldal » Középiskola » Fizika
412
köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos, fizika, dolgozat
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
U=120V
I=4A
l=18m
A=24 mm^2
------------------

R=U/I=120V/4A= 30Ω
ρ=R*A/l=30Ω*24mm^2/18m=4^-5 Ω·m
1