Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Határozzátok meg az áramerősségét és a feszültségét a 2 rezisztoron,ha az elsőn R1 =20 Ohm, R2 =30 ohm ,R3= 60 ohm a voltméter 48V-ot mutat.

Főoldal » Középiskola » Fizika
407
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos, fizika
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
R1=20Ω
R2=30Ω
R3=60Ω
UR1=48V
------------------

IR1=UR1/R1=48V/20Ω=2,4A

Csomópontba befolyó áram=2,4A
Kirchhoff I.-el kifejezve:
IR2= IR1*R3/R3+R2=2,4A*60Ω/90Ω=1,6A
IR3=IR1-IR2=2,4A-1,6AA=0,8A

UR2=R2*IR2=30Ω*1,6A=48V
UR3=R3*I3=60Ω*0,8A=48V

UR2=UR3
1