Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi.

Főoldal » Általános iskola » Fizika
653
''Kedves Hallgatók!

Válaszoljanak az alábbi kérdésekre:

Mikor történik fizikai értelemben munkavégzés? Mondjon rá példát!

Mi a munka?

Hogyan számítjuk ki a munkát?

Mi a munka mértékegysége?

Egy ló 300 N erővel 100 m távolságra vontat egy fatörzset. Mekkora munkát végez?''
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
-1
Általános iskola / Fizika

Válaszok

2
1. Ha erő hatására elmozdulas történik
Kiszámotasa: F.s
Jele:W
3 fajta munk:emelő, gyorsíto, súrlodási
1

Fizikai értelemben az a test végez munkát, amelyik egy másik testre erővel hat és elmozdítja azt.
Pl.: egy testet függőleges irányban állandó sebességgel felemelünk.
Mi a munka: Egy energia, melynek során a test valamilyen tulajdonsága megváltozik. (Pl.: sebessége, hőmérsékelete, anyaga)
Kiszámítása: W=F*s
Jele: W
Mértékegysége: Joule (J)
Egy ló 300 N erővel 100 m távolságra vontat egy fatörzset. Mekkora munkát végez?
F= 300 N s=100 m
W=F*s=300N*100m= 30.000 J
0