Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szakaszok, szögek, terület

Főoldal » Középiskola » Matematika
436
Mekkora területűek egy 16 cm sugarú földgömbön az egyes földrészek? (A Föld sugara 6370 km, Európa területe 10,5 millió km2, Ázsia területe 44,6 millió km2, Afrika 30,4 millió km2, Amerika területe 42,3 millió km2, Ausztrália és Óceánia 8,4 millió km2, az Antarktisz 13,2 millió km2.)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
r = 16 cm
R = 6370 km = 6370000000 cm

Osztasz 16-tal.
1 cm ----> 39812500 cm = 398,125 km
1 cm² ----> 398,125 km*398,125 km = 158503,5 km²

Európa 10500000 km² ----> 66,24 cm²
Ázsia 44600000 km² ----> 281,38 cm²
Afrika 30400000 km² ----> 191,79 cm²
Amerika 42300000 km² ----> 266,87 cm²
Ausztrália és Óceániai 8400000 km² ----> 52,99 cm²
Antarktisz 13200000 km² ----> 83,27 cm²
0