Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 8.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
394
Mennyi 20 °C-os vizet kell 25 l 60°-os vízhez kevernnk, hogy 30°C-os vizet kapjunk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
20x+ 60×25 = (x+25)×30, melyből 20x+ 1500 = 30x+ 750, vagyis 750 =10x tehát x=75 liter 20 fokos víz kell! :)
0