Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hasónlóságok

Főoldal » Középiskola » Matematika
743
Három fa áll egy egyenes mentén úgy, hogy a csúcsuk egy egyenesre illeszkedik. A két szélső fa magassága 3 m és 9 m. A középső fa a kisebbiktől 15 m-re, a nagyobbtól 25 m-re van. Milyen magas a középső fa?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A középső fa hossza (3+x) méternyi. Az x-re felírható derékszögű háromszögek hasonlóságából, hogy : (6/(25+15))=x/15, melyből 6×15=40×x, vagyis 40x=90, tehát x=9/4 méter=2,25 méter. Így a középső fa hossza (3+2,25) méter lesz, azaz 5,25 méter magas! :)
0