Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
468
egy 8 kg tömegű táskát emelünk fel a földről 1,5 m magasságba 80n erővel. mennyi munkát végeztünk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
W(1)= m×g×h egyrészt, másrészt a munka : W(2)=F×s (erő szorozva az elmozdulással), s mivel W(1)=W(2), ezért a W(1)=8×9,81×1,5= 117,72 J (Joule), ebből az s=W(1)/F=117,72/80=1,4715 m, tehát ez kb. 1,5 méter, így jól számoltunk! A test helyzeti energiája: 117,72 J -nyi lesz! :)
Módosítva: 5 éve
0