Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Első n prímszám összege

Főoldal » Középiskola » Matematika
779
jelölje Sⁿ az első n prímszám összegét. (S₁=2, S₂=5, S₃=10, stb) Mutassuk meg, hogy minden n-re található olyan k egész szám, melyre Sⁿ≤k²≤S(ⁿ+¹)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, prím
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Középiskolai feladatnak jó kemény...

Én magam nem jöttem rá, de találtam egy bizonyítást:
http://orion.math.iastate.edu/ehjohnst/PoW/Sp2010/Soln9(3-8-10).pdf

Ha valamit nem értesz benne, szívesen megmagyarázom, szólj.
1