Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS matematika - felszín, terfogat 3

Főoldal » Általános iskola » Matematika
465
Számítsuk ki a gömbök felszínét és térfogatát!
a) r =1 cm;
b) r = 1,2 cm.
Előre is köszönöm a válaszokat. SOS be kellene.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Gömb felszíne:
A=4*r2
Gömb térfogata: V=4*r3*π:3

a)
A=4*12
A=4*1*π
A=4*π
A≈12,6 cm

V=4*13*π:3
V=4*1*π:3
V=4*π:3
V≈4,2 cm

b)
A=4*1,22
A=4*1,44*π
A=5,76*π
A≈18,1 cm

V=4*1,23*π:3
V=4*1,728*π:3
V=6,912*π:3
V≈7,2 cm
0