Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Középiskola » Kémia
491
Fejezd be az egyenleteket:
Al + Br 2 = Al + HF=
Al+ híg kénsav =
Al + cc.H 2 SO 4 =
Al + cc.HNO 3 =
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
2 Al + 3 Br2 = 2 AlBr3
2 Al + 6 HF = 2 AlF3 + 3 H2
2 Al + 6 HNO3 = 2 Al(NO3)3 + 3 H2
2 Al + 3 H2SO4 = Al2(SO4)3 + 3 H2
0