Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika-Sebesség

Főoldal » Középiskola » Fizika
767
A 72 km/h sebességgel mozgó személykocsi 700m-re van az 54km/h sebességgel mozgó teherkocsitól. A járművek egymás felé haladnak. Mikor és hol találkoznak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, sebesség, bicikli
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
v₁ = 72 km/h = 72/3,6 m/s = 20 m/s
v₂ = 54 km/h = 54/3,6 m/s = 15 m/s
d = 700 m

t idő múlva találkoznak. A megtett utak:
s₁ = v₁·t = 20t
s₂ = v₂·t = 15t
Együtt a találkozásig éppen a távolságuk:
s₁+s₂ = d
35t = 700
t = 700/35 = 20 s

Hol találkoznak:
s₁ = 20·20 = 400 m
Vagyis a személykocsi kezdeti helyétől 400 méterre találkoznak 20 másodperc múlva.
0