Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fénytan

Főoldal » Középiskola » Fizika
503
1442. Hibás eredmény jött ki nekem...
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A lámpa magassága a padló felett 2,5 m
A lámpa magassága az asztallap felett 2,5 m - 0,75 m = 1,75 m
Az asztallap gúlája és az árnyék gúlája (a lámpáig) arányos testek.
Az arányosságnál ha a hosszúságok aránya 1,75 / 2,5, akkor a területek aránya ennek a négyzete:
0,64 / x = (1,75 / 2,5)²
x = 0,64 / (1,75 / 2,5)² = 1,3 m²
Módosítva: 9 éve
0