Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hozam számítás, kémia

Főoldal » Általános iskola » Kémia
623
Valaki sürgős segítségét kérem
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
Mivel
`n_(C) = n_(CO_2)`

És
`M_(CO_2) = 12+16+16 = 44` `g/(mol)`

És
`n_(CO_2) = 560/44 = 12.7` `mol`

Ezért
`m_(C) = 12.7*12 = 152` `g`

Tehát `152` `g` `C`-ből keletkezett a szén-dioxid, így a hozam:

`152/560 = 0.272 = 27.2%`
Módosítva: 5 éve
0