Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Áron hasonló rendszerben edz, mint Barbara: minden nap ugyanannyi fekvőtámasszal

Főoldal » Középiskola » Matematika
662
Áron hasonló rendszerben edz, mint Barbara: minden nap ugyanannyi fekvőtámasszal
növeli meg a napi mennyiséget. Az edzést február elsején kezdte. A harmadik napon
34, a nyolcadikon pedig 64 fekvőtámaszt csinált.

c) Összesen hány fekvőtámaszt csinált Áron az első húsz napon?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a3=34
a8=64

8-3=5
64-34=30

30/5=6, szóval a növekedés/nap (d)=6 db fekvőtámasz

ekkor a1=34-((3-1)*6)=34-12=22
Első napon 22 db-ot csinált

a20=22+(19*6)=136 db

Sn=((a1+an)*n)/2
Sn=((22+136)*20)/2=1580 db

Az első 20 napon 1580 db-ot csinált.
2