Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet megoldás (zárójel felbontás)

Főoldal » Középiskola » Matematika
520
Oldjuk meg a következő egyenletet és ellenőrizzük is!
-9-(9x-6)=3(4x-6)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
-9-(9x-6)=3(4x-6)
-9-9x+6=12x-18
-3-9x=12x-18
-3-9x-12x=-18+3
-21x=-18+3
x=5/7
1