Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek

Főoldal » Középiskola » Kémia
605
1.Mekkora a tömege 1,5 köbméter N2 gáznak 25°C-on és 0,1 MPa nyomása?
2.Mekkora a térfogata 22g CO2 gáznak normálállapotban?
3. Hány %-os az a cukoroldat, melynek 400g-jában 32 g cukot van feloldva?
4. Hány mol/köbdeciméter koncentrációjú az az oldat, melynek 500 köbcentiméterre 2g nátrium-hidroxidot tartalmaz?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1

1.
Mivel

`V_m = 24.5` `(dm^3)/(mol)` (standard állapot)

Illetve

`n = V/(V_m)`

Ezért

`1500/24.5 = n = 61.22` `mol`

`m = M*n = 28*61.22 = 1.71` `kg`˛

2.

A normálállapot miatt

`V_m = 22.41` `(dm^3)/(mol)`

és

`n = 22/M = 22/44 = 0.5` `mol`

`V = V_m*n = 22.41*0.5 = 11.2` `dm^3`

3.

`w = m_(oa)/m_(oldat)`

`w = 32/400 = 8%`

4.

`M = 40` `g/(mol)`

`(2g)/(500cm^3)` = `(4g)/(dm^3) = 0.05` `(mol)/(dm^3)`

0