Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Halogénezett szénhidrogén képlethatározás

Főoldal » Középiskola » Kémia
346
Egy halogénezett szénhidrogén tömegszázalékos összetétele a következő: 43,17% szén, 5,76% hidrogén és a maradék klór. Mi a pontos képlete és neve, ha tudjuk, hogy királis, és van cisz-transz izomere is?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

2
Később tudok segíteni majd, 7 óra után! :)
0

Vegyünk 100g vegyületet
benne van:

`43.17g` `C` = `3.6` `mol`
`5.76g` `H` = `5.76` `mol`
`51.07g` `Cl` = `1.44` `mol`

Az anyagmennyiség-arányok:
`2:5:8`
`C_5H_8Cl_2`

Ha királis és van cisz-transz izomere, akkor az alábbi konstitúció lehetsége:

(igazából moláris tömeg nélkül így sem adható meg pontosan a képlet)
1