Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

HENGER

Főoldal » Középiskola » Matematika
556
Egy henger alakú fazék belsejének
magassága 24 cm, belső alapkörének kerülete 87,96 cm. Meg lehet-e főzni benne egyszerre 15 liter levest?
Válaszát indokolja!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
K=87,96 cm
K=r²×π
r= K:3,14 = 87,96:3,14 = 28,01 =5,29 cm
a=24 cm
V=r²×π×a/3=5,29²×3,14×24/3=28,01×3,14×24/3=28,01×3,14×8=703,6112 cm³
V=703,6112 cm³=703611,2 dm³=703611,2 liter
Meg lehet főzni benne 15 liter levest.
0