Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
578
Sziasztok! Megköszönném, ha valaki le tudná vezetni, hogy ezt hogy kell megoldani és le is rajzolná
Adott az f: R-->R f(x)=|x-2| függvény.
Milyen x szám esetén lesz az f függvény értéke 3-nál kisebb?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, függvény
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
R az azt jelenti, hogy a racionális számok halmazán található a függvénynek a pontjai.
Az f(x)= Ix-2I pedig, hogy a kezdőpont az x tengelyen kettővel jobbra tolódik a pozitív irányba, mivel úgy lesz x(0)=2-2, és mivel van még rajta egy abszolút értékes jelölés, így mindkét irányba indul egyenes és V alakot ábrázol.
Remélem tudtam segíteni:)
0