Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

MATEK

Főoldal » Középiskola » Matematika
356
Mely x valós számokra igaz, hogy 3·
75 =x2=75?
?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
-ha ez a feladat:
3x75=x2=75 akkor az nem megoldható, mert egy szám háromszorosa nem lehet egyenlő önmagával (kivéve
0)
-ha ez a feladvány:
3x75=x2 akkor:
225=x2
x= 225 
x=15
0