Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Paralelogramma alapú hasáb kiszámítása

Főoldal » Általános iskola » Matematika
403
Oldalai:
a=6cm
b=3,9cm
c=3cm
d=3,9cm
A=?
V=?

Köszönöm a segítséget!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
paralelogramma, térfogat, felszín, Matek házi
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Mit jelöl pontosan a c és a d, mert az "a" és "b" elég a paralelogramma két oldalához? :) Nem trapézról lenne szó véletlenül ? :)
Módosítva: 5 éve
0

A trapéz területét és kerületét tudjuk kiszámolni. :)
A kerülete: K(trapéz)=2×3,9+3+6=7,8+9=16,8 cm, a területe: (6-3)/2 cm a derékszögű háromszög rövidebb alapja, ami pontosan 1,5 cm, a Pitagorasz-tétel erre felírva (1,5 a négyzeten) + (m a négyzeten) = (3,9 a négyzeten), ahol m a trapéz magasságát jelöli, innen a magasság (m a négyzeten)=12,96, gyököt vonva m=3,6 cm lesz! Így a trapéz területe már számolható: T(trapéz)= ((a+c)×m)/2 vagyis ((3+6)×3,6)/2, ebből 9×1,8 lesz a terület cm2-ben, azaz: T(trapéz)= 16,2 cm2. :)

Szerintem ezt kérdezte a feladat! :)
0