Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Dolgozat

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
638
Segítséget kérnék!
1. Írja fel annak az egyenesnek az egyenletét, amely átmegy a P(3; -2) ponton és párhuzamos a 3x+4y=10 egyenletű egyenessel?
2. Egy osztályban 36 tanuló írt dolgozatot magyarból. Nem volt sem elégtelen, sem elégséges dogozat. Hányan kaptak jeles, jó, közepes osztályzatot?
3. Egy gömb térfogata 6000 m³. Hány m a gömb átmérője? Írja le a számítás menetét!
4. Egy fekete és egy fehér színű szabályos dobókockával egyszerre dobunk. Feljegyezzük azt a kétjegyű számot, amelyet úgy kapunk, hogy a tizes helyiértéken fekete kockával dobott szám van, az egyes helyiértéken pedig a fehér kockával dobott szám áll. Mennyi annak a valószínűsége, hogy a feljegyzett kétjegyű szám négyzetszám?
5. Legyen az A halmaza [-5; 8], zárt intervallum, B halmaz a [2; 15] zárt intervallum. Határozza meg az A∪B, A∩B halmazokat!
6. Egy 16 cm oldalhosszúságú négyzetet megforgatunk az egyik oldalával párhuzamos szimmetriatengelye körül. Mekkora az így keletkező forgástest térfogata, felszíne?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
3. a gömb térfogata 4*r*r*r*3.14/3
Így: 4500=r*r*r*3.14
ez kb. 6,1527705 m=r, tehát az átmérő 2*6,1527705, ami így nagyjából 12,305541.
4. A dobások kombinációja lehet: 11, 12, 13, 14, 15, 16, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 61, 62, 63, 64, 65, 66. Ez összesen 36 lehetőség, amelyek közül 8 db prím, tehát 8/36*100=22.2222222222...% a prímszám dobásának az esélye.
6. térfogata: r*r*3.14*a=8*8*3.14*16=1205.76
felszíne: r*r*3.14*2+a*(r+r)*3.14=401.92+803.84=1205.76
5. az unióba (u) beletartozik minden racionális szám -5 és 15 között (az említett számokat is beleértve)
a metszetbe (fordított u) pedig a 2 és 8 közti összes racionális szám tartozik bele (szintúgy az említett számokat is beleértve)

A többit sajnos nem tudom megoldani. a kettesnek értelme sincs, ha konkrét válaszokat vár a tanár.
Módosítva: 5 éve
0