Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
348
Oldd meg az egész szám halmazában az ilyen egyenletet: 3x-2 (x + 2) = 12-x
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
3x-(2x+4)=12-x, melyből a zárójelet elhagyva : 3x-2x-4=12-x, ebből x-4=12-x, vagyis 2x=16-tal, tehát x=8-cal lesz a megoldás! Ez valóban egész szám és pozitív is! :)
0