Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek szépen segítene egy jó matekos?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
377

1.Számold ki!
a) (90-50):5= b) 90-50:5= c) (13+12)×4= d) 13+12×4= e) 13×4+12×4= f) (210+84):7=

2. Állapítsd meg, mi a szabály, és folytasd a sorozatokat 5-5 taggal!
a) 35, 120, 205, ....., ....., ....., ....., .....,
b) 980, 850, 720, ....., ....., ....., ....., .....,
c) 65, 150, 235, ....., ....., ....., ....., .....,
d) 1,2; 2; 2,8; ....., ....., ....., ....., .....,
e) -2,1; -1,8; -1,5; .....; .....; .....; ......; .....;

3.Rendezd növekvő sorrendbe!
a) -23, -12, +30, +18, -9, -30, +40, -27
b) +56, -41, -27, -21, +54, -31, +43, -7
Rendezd csökkenő sorrendbe!
a) -12, -17, +23, +16, -6, -10, -13, +18
b) -88, -83, +34, +36, -80, -100, -90, -72
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1.Számold ki!
a) (90-50):5=40:5=8
b) 90-50:5=90-10=80
c) (13+12)×4=25×4=100
d) 13+12×4=13+48=61
e) 13×4+12×4=52+48=100
f) (210+84):7=294:7=42

2. Állapítsd meg, mi a szabály, és folytasd a sorozatokat 5-5 taggal!
a) 35, 120, 205, 290, 375, 460, 545, 630
b) 980, 850, 720, 590, 460, 330, 200, 70
c) 65, 150, 235, 320, 405, 490, 575, 660
d) 1,2; 2; 2,8; 3,6; 4,4; 5,2; 6; 6,8
e) -2,1; -1,8; -1,5; -1,2; -0,9; -0,6; -0,3; 0

3. Rendezd növekvő sorrendbe!
a) -30<-27<-23<-12<-9<18<30<40
b) -41<-31<-27<-21<-7<43<54<56

4. Rendezd csökkenő sorrendbe!
a) 23>18>16>-6>-10>-12>-13>-17
b) 36>34>-72>-80>-83>-88>-90>-100
0