Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldd meg az egyenletet!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
345
3(x-2)-4=x+2
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
(3x-6)-4=x+2, melyből 3x-6-4=x+2, 3x-10=x+2, innen 2x=12, melyből x=6-tal. Ez a megoldás!

Ellenőrzés: 3×(6-2)-4=6+2, ebből 3×4-4=8, 12-4=8, tehát valóban jó mert: 8=8-at kapunk! :)
1