Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mi lehet a megoldás?

Főoldal » Középiskola » Matematika
407
Van több feladat is,de leginkább erre szeretnék válaszokat,segítséget kapni. 6. Egy derékszögű háromszög egyik szöge 60°, átfogója 20 cm. Mekkorák az oldalai?
Előre is köszönöm a segítséget ,válaszokat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
mivel az egyik szöge 60°, a másiké 30, így 2:1 arányban aránylanak egymáshoz a befogók.
a*a+b*b=c*c
a*a+b*b=20*20=400
a 400-at kell 2:1 arányban felosztani. 400/3=133.33333...=a*a
tehát 2*133.3333...=b*b=266.6666666.....
a=gyök133.33333...=kb. 11.547 cm
b=gyök266.666666....=kb. 16.33 cm
c=20 cm
0