Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudnátok nekem ebbe segiteni egy picit?

Főoldal » Általános iskola » Fizika
1238
Milyen anyagból készíthetünk állandó mágnest?
Milyen anyagokra hat a mágnes?
Hogyan hozható elektromos állapotba egy test?
Milyen elektromos állapotokat különböztetünk meg?
Mit nevezünk egyenáramnak?
Mit mutat meg a feszültség?
Mit mutat meg az áramerősség?
Milyen hatásai vannak az áramnak?
Írd le Ohm törvényét!
Egy eszköz ellenállása 5Ω, az áramerősség 1200 mA. Mekkora az áramforrás feszültsége?
Hogyan hozható létre elektromágnes, és hol használjuk?
Egy porszívót 45 percig üzemeltetünk hálózati áramforrásról, az áramerőssége 5,2A. Mekkora az elektromos munka? Mekkora a fogyasztás?
Milyen áramot nevezünk váltakozó áramnak?
Miből áll egy transzformátor?
Milyen eszközzel lehet előállítani váltakozó áramot?
Mit jelent az, hogy az áramot letranszformálják?
Hova lehet hőerőművet telepíteni és miért oda?
Miért melegszik fel a távvezeték áramszállítás közben?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
1. pl. vas,magnetit
2. Amik át tudnak mágneseződni
3. Töltéshordozó átvitellel, dörzsöléssel pl
4. Amennyiben megnövekszik, elektron többlet jön létre, ekkor a test negatív töltésűvé válik.
5. Olyan elektromos áram, amelyben a töltéshordozók időben állandó vagy változó mennyiségben, de egyazon irányban haladnak.
6. Megadja, hogy mennyi munkát végez a mező egységnyi töltésen, míg a töltés az egyik pontból elmozdul a másikba.
7. Elektromos áramon a töltéshordozók sokaságának rendezett mozgását értjük
8.Hőhatás,vegyi hatás,mágneses hatás,élettani hatás
9. A törvény kimondja, hogy az elektromosan vezető anyagok a bennük áramló töltések mozgásával szemben a közegellenálláshoz hasonlítható elektromos ellenállással rendelkeznek.
10. U=I*R=5ohm*1,2A=6V
11. Az elektromágnes általában egy lágyvas mag, amelyet legalább egy tekercs vesz körül. A tekercsben folyó elektromos áram mágneses teret hoz létre. pl. emelők,motrok.
12. P=U*I=230V*5,2A=1196W
W=P*t=1196W*2700s=3229,2kJ
13. Olyan elektromos áram, amelynek iránya és intenzitása periodikusan változik.
14.Primer tekercs, lemezelt vasmag, szekunder tekercs.
15. Generátorokkal
16. A tr. menetszámának változtatásával a hálózati fesz. alá transzformálják a bemeneti értéket.
17.Kellő vízmennyiség közelébe (pl. folyók mentén ,víz tárolók) hogy vízgőzt tudjanak előállítani.ű
18. A vezeték fajlagos ellenállással rendelkezik, ezért a rajta folyó áram egy része hőenergiaként érvényesül.
0