Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika SOS

Főoldal » Általános iskola » Matematika
383
Képet csatoltam.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

4(x-1)=5(x+1)
4 x-4= 5 x+5/-4 x
-4= x+5/-5
-9=x

5(2 x+3)+7= 12-5(x+1)
10 x+15+7= 12-5 x-1
10 x+22= 11-5 x/+5 x
15 x+22= 11/-22
15 x= -11/:15
x= -11/15
0