Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Dolgozat

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
477
S.O.S.
1. Oldja meg az egyenletet a valós számok halmazán!
√x-2=x-4
2. Egy tollért és négy ceruzáért 490Ft-ot fizettünk. Más alkalommal 3 ugyanolyan tollat és 2 ugyanolyan ceruzát vásárolunk 890Ft-ért. Mennyibe kerül 1 toll és 1 ceruza, ha közben nem változtatják az árát?
3. Hány olyan 4 jegyű szám képezhető az 1, 2, 3, 4, 5, 6 számjegyekből, amelyikben csupa különböző számjegyek szerepelnek?
4. Írja fel annak az egyenesnek az egyenletét, amely átmegy a P(3; -2) ponton és párhuzamos a 3x+4y=10 egyenletű egyenessek?
5. Éva 15 osztályzatot kapott történelemből. Ezek időrendben: 4,4,4,3,4,4,2,5,4,3,1,3,3,2,2. Adja meg a jegyek móduszát, mediánját, átlagát. Készítsen oszlopdiagramot az osztályzatok számától?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
3. feladat: A háromjegyű szám, ugyebár azért háromjegyű, mert 3 számjegy alkotja. Az első helyen 5 különböző értéket vehet fel (1,2,3,4,5), a második helyen (a szám második száma) 4 különböző értéket vehet fel, mert csupa különböző számból kell állnia és végül a harmadik helyen (a szám utolsó, harmadik száma) pedig 3 szám szerepelhet, a fent említett okokból. Ha ezeket az értékeket össszeszorozzuk, megkapjuk a feladat véderedményét.
5*4*3=60


5 különböző számjegyből 60 háromjegyű számot képezhetünk.
0