Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika: A bolygók

Főoldal » Általános iskola » Fizika
629
A Ceres kisbolygó 2,8 CsE távolságra kering a Naptól. HÁny km távolságot jelent ez? A Plútó 5,9 milliárd kilométer távolságra kering a Naptól. Hány CsE távolságot jelent ez?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, surgoss
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
`1 CsE = ``149` `597` `870` `700 m`
`2,8 CsE=` `2,8*``149` `597` `870` `700 m`
Plútó: `5,9*10^12 m =`` x` `CsE`
`(149597870700)/(5,9*10^12 m)=1/(x) -> x=39,44 CsE`
Módosítva: 5 éve
0