Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

S.O.S 11-ig kell visszaküldenem!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
403
Kérlek segítsetek nekem ebben a feladatban!!! Az anya 30 éves a fia 7.hány év múlva lesz az anya kétszer annyi idős mint a fia?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Az anya 30 éves a fia 7.hány év múlva lesz az anya kétszer annyi idős mint a fia?

Most:
anya: 30
fia: 7

x év múlva:
anya: 30+x
fia: 7+x

Mivel a fiú fiatalabb, ezért őt kell megszorozni kettővel.

2(7+x)=30+x
14+2 x= 30+x/-x
14+x=30/-14
x=16

Ell: 16 év múlva
anya: 30+16=46
fia: 7+16=23
Valóban az anyuka kétszer annyi idős, mint a fia.

16 év múlva lesz az anyuka kétszer annyi idős, mint a fia.
1