Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

MATEMATIKA SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
322
Egy háromszög oldalai 9 cm, 12 cm, és 14 cm. Mekkorák a hozzá hasonló háromszög
oldalai, ha a kerülete 105 cm?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
oldalai tehát 9:14:12 arányban aránylanak egymáshoz. ha kerülete 105 cm, akkor ezt kéne ilyen arányban 3 részre osztani. az arányok összege 35. ezt elosztom 105-tel, így kijön, hogy az értékek 3-szorosukra növekednek. 9*3=27 14*3=42 12*3=36 ell.: 27+42+36=105

Elnézést kérek a kissé zavaros megoldásért. remélem, céljának megfelel
0