Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek Dolgozat SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
391
Matek Témazáró dolgozat . Kérem valaki segítsen . Nagyon sűrgős.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
2.feladat: a; és b; igaz, c; hamis d; igaz. :)
3. feladat: Az átfogó hossza a vetület plusz x, c=(12+x) cm. A befogók 13 cm és legyen b cm. 12 a négyzeten + m(c) a négyzeten = 13 a négyzeten, innen m(c) =25 miből m(c)= 5 cm. Ez az átfogóhoz tartozó magasság! b a négyzeten = (x a négyzeten +25), illetve 13 a négyzeten + b a négyzeten = ((12+x) a négyzeten), a két Pitagorasz-tétel különbségéből 194=144+24x, melyből 24x=50, tehát az x hossza x=50/24=2,08333 cm. Ezért a (b a négyzeten) értéke (25+(2,08333 a négyzeten)) lesz, ami 29,3403, s gyököt vonva megkapjuk a b-t ami 5,417 cm lesz!
Az átfogó hossza pedig: c=(12+x)= 12+2,0833=14,083 cm körülbelül! :)
4. feladat: Az eredeti akvárium térfogata (20×30×50), ami 30.000 cm3-nyi. Az új térfogat (Béla akváriumáé) ennek a 3,375-szöröse lesz, azaz V(vessző) = 101.250 cm3. Az azrányok ebben is ugyanazok, tehát (2x)/(3x)/(5x) , emiatt 2x×3x×5x=101.250 írható föl, amelyből (x a köbön)= 3.375, tehát az x= 15 cm lesz. Ezért az új akvárium oldalai: a=2x=30 cm, b=3x=45 cm és c=5x=75 cm lesznek. Béla akváriumának a méretei 30, 45 és 75 cm-esek. :)
Módosítva: 5 éve
1

A kicsinyítést sajnos ábrázolni kellene és csatolni nem tudok fényképet, beszkennelni sem. Ennyivel érd be egyelőre! :)
1