Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség!!!

Főoldal » Középiskola » Kémia
469
Számítsátok ki a széndioxid tömegét amely 320 g metán égése során keletkezik.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`CH_4 + 2O_2 -> CO_2 + 2H_2O`

`M_(CH_4) = 12+4 = 16` `g/(mol)`

`n_(CH_4) = 320/16 = 20` `mol`

`˙n_(CH_4) = n_(CO_2) = 20` `mol`

`M_(CO_2) = 12+16+16 = 44` `g/(mol)`

`m_(CO_2) = 20*44 = 880` `g`
0