Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek sos

Főoldal » Általános iskola » Matematika
443
C feladat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
c) Egy óra alatt az
I. erőgép 1/6
II. erőgép 1/9

x óra alatt az
I. erőgép x/6
II. erőgép x/9

Együtt az egész munkát:
x/6+x/9 = 1
3x/18 + 2x/18 = 1
3x + 2x = 18
5x = 18
x = 18/5
x = 3,6 óra alatt

A megoldás tehát, x=3,6 óra alatt végzik el együtt a munkát.

d)
Tehát a szükséges idők:

40 perc

50 perc

3 óra 20 perc=200 perc.


Ekkor felírható ez az egyenlet:


x/40+x/50+x/200=1 /*200

5x+4x+x=200

10x=200

A megoldás x=20, tehát 20 perc alatt telik meg.
1