Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sürgős!!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
473
Kérem segítsen valaki sürgős ma éjfélig van a határidő hogy el küldjük a tanárnak aki tud kérem segítsen
Előre is köszönöm
8.osztály
Matematika
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Szia!

Hiányos a feladatod, így nem fog tudni senki segíteni. Nem maradt le egy kép a küldendők közül?
0

Így csak a 2-es és az 5-ös feladatodat tudom megoldani:

2. (x+32)*7-12=527 /lebontogatással visszafelé oldjuk meg /+12
(x+32)*7=539 /:7
x+32=77 /-32
x=45

5. A háromszög belső szögeinek összege: 180⁰
α:β:γ=2:3:4 esetén
α:γ=2:4=1:2
Összesen 2+3+4=9rész van, ez egyenlő 180⁰-kal. Ezért egy rész egyenlő: 180/9=20⁰. Így a szögek:
α=2 rész=2*20=40⁰
β=3 rész=3*20=60⁰
γ=4 rész=4*20=80⁰
Módosítva: 5 éve
0