Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Köszönöm szépen.

Főoldal » Középiskola » Matematika
390
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia! Visszakeresve a szöget: (sin mínusz az 1-sőn 0,4)= x , melyből x=23,58 fok + k× 360 fok, ahol a k egész szám, de lehet pozitív és negatív, sőt nulla is. Innen egyetlen megoldás van, ez k=2-nél adódik: x=743,58 fok, ez lesz a megoldás! :)
A másik szög: (180 fok- 23,58 fok) = 156,42 fok, itt is felírható, hogy: x(vessző)=156,42 fok + l ×360 fok, ahol l szintén egész szám, de nulla is lehet. Itt pedig l=2-nél megkapjuk a másik megoldást x-re: x(vessző)=876,42 fok! :) Tehát ez a két szög a megoldás! :)
Módosítva: 5 éve
0