Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldd meg a következő egyenletrendszert. ahol x e R y e R.

Főoldal » Középiskola » Matematika
541
x+y-2=0
x²-2x+y=0
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, másodfokú, Egyenletrendszer, kétismeretlenes
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Kivonjuk egymásból a két egyenletet
x2+2=3x /-3x
x2+2-3x=0
másodfokú egyenlet képlettel megoldjuk, kijön: x=2; x=1

visszahelyettesítés x=2 esetén:
x+y-2=0
2+y-2=0
y=0

x=1 esetén:
x+y-2=0
1+y-2=0
-1+y=0
y=1

x=2 y=0
x=1 y=1

2