Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy számtani sorozat első három tagjának összege 33,differenciája 5.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
553
Számold ki a három elemet!
Add meg a sorozat huszadik tagját!

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
d = 5
a1 = x ; a2 = x+5 ; a3 = x+5+5

a1 + a2 + a3 = 33

x + x + 5 + x + 10 = 33
3x = 18
x = 6 ----> a1 = 6
a20 = 6 + 19*5 = 101

S20 = (6+101)*20 /2 = 1070
0